Duurzaamheid en energiebesparing in onze wijk

In de ALV in 2018 heeft de vereniging de eerste stappen gezet om te onderzoeken op welke wijze wij als collectief, de bewoners in onze wijk kunnen faciliteren op het gebied van duurzaam verwarmen en energie besparen.

Ronald en Ramon hebben na wat onderzoek de firma Energy Guards gevraagd om een aantal woningen in de wijk nader te onderzoeken naar de mogelijkheden en de kosten om onze woningen te verduurzamen.

Conclusie

Het blijkt dat onze woningen in basis (dak en muren) redelijk goed geïsoleerd zijn, maar dat er vooral in het vervangen van (originele) glas in de serre nog wel winst te behalen valt.

Verder is er een speciale actie voor het aanbrengen van zonnepanelen en er is een extra korting voor bewoners als er meerdere bewoners besluiten mee te doen.

Vanuit de bewoners werd de bezorgdheid geuit dat warmtepompen met een buitenunit op het dak (die ongeveer lijkt op een airco unit)  voor veel geluidsoverlast zouden kunnen zorgen.

 

Meer informatie

Energy Guards heeft een flyer gemaakt (Campagne Laan van Vredestein) met alle opties die in onze woningen mogelijk zijn met daarbij een richtprijs. Meer informatie kunt U vinden op hun websites energyguards.nl en  vredestein.energyguards.nl. U kunt ze ook telefonisch bereiken op 070 – 310 63 03.