HVH-BuurtWhatsApp

whatsapp

Ook in onze buurt zijn er van tijd tot tijd huis inbraken en auto inbraken. Daarom hebben we een  BuurtWhatsApp opgericht voor de Laan van Vredestein, de Oude Haagweg en de Laan van Kroft, of te wel de Hof van Houtwijk  (dit is de project naam die de bouwer aan onze woningen toen der tijd gaf).

Het doel van buurtpreventie via WhatsApp is het tegengaan van woninginbraak en andere criminaliteit.

Wat is BuurtWhatsApp

Een BuurtWhatsApp is een WhatsApp-groep die zich richt op het signaleren van verdachte situaties in een bepaalde wijk of buurt. Daarvoor maak je gebruik van een smartphone. Zie je verdachte situaties of personen in de wijk, dan informeer je elkaar hierover in de BuurtWhatsApp.  De minimum leeftijd van een lid is 18 jaar.( wettelijk eis). De BuurtWhatsApp is een preventief middel, dus geen markplaats of praatclub , als u een bericht krijg uit de groep is er dus echt wat aan de hand. Elke groep heeft twee of drie beheerders die nieuwe deelnemers toevoegen. BuurtWhatsApp is een burgerinitiatief dat wordt ondersteund door onze wijkagente (Martin Taal) en de gemeente.

Hoe werkt WhatsApp-buurtpreventie?

Als iemand binnen de groep een verdachte situatie of persoon ziet, belt hij eerst 112. Daarna stuurt hij een bericht naar de WhatsApp-groep. Zo ontvangt iedereen binnen de groep een melding. Iedereen is dus op de hoogte van verdachte situaties en is extra alert. Dat gebeurt via de SAAR-methode (Signaleer – Alarmeer 112 – App – Reageer).

HVH-gebied

WhatsApp-groep voor onze buurt?

Heeft u belangstelling voor een WhatsApp-groep in onze buurt? Dan kunt u zich hiervoor aanmelden via hvhbuurtapp@gmail.com

Via bovenstaande e mail adres wordt u ingeschreven en indien u vragen heeft kunt u deze stellen. U wordt op de hoogte gehouden van de ontwikkeling mbt de BuurtWhatsApp.

Facebook

Er is ook een Facebook pagina van de Hof van Houtwijk waar U op de hoogte gehouden wordt van weetjes in onze buurt.

https://www.facebook.com/Hof-van-Houtwijk-Buurtpreventie-Whatsapp-269796380291348